Pes Asam Laksa keluaran MY ASAM LAKSA utk kegunaan komersial
atau rumah. PES ASAM LAKSA ini juga sesuai untuk dibekalkan kepada anak-anak
yang belajar di luar negara atau sesuai juga untuk mereka yang bermusafir dan
perlu memasak sendiri.
CARA MEMASAK :
1) Didihkan
2 liter air (untuk 500g pes) / 4 liter air (untuk 1kg pes)
2) Masukkan
1 peket PES ASAM LAKSA ke dalam air mendidih tadi.
3) Masukkan 2 tin ikan sardin yang telah dibuang sos nya.
4) Didihkan
selama 10minit dan sedia dihidang.
5) Hidangkan
bersama Mee Laksa, timun, nenas, daun salad, daun pudina dan pes otak udang.
Nota : Anda boleh masukkan bahan tambahan seperti daun kesum
dan bunga kantan untuk rasa yang lebih enak mengikut cita rasa.
RAMUAN :
Gula, Minyak, Cili, Air, Bawang, Pes Otak Udang, Garam, Asam
Jawa, Serai, Bunga Kantan, Bawang Putih, Cuka.
CIRI-CIRI PRODUK :
1) Boleh disimpan dalam suhu bilik
2) Produk tahan sehingga 18 bulan
3) Tak perlu tambah gula, garam atau asam keping
4) Senang dimasak. Hanya perlu tambah air
5) Boleh didapati dalam dua saiz 500g dan 1kg
6) Produk keluaran usahawan bumiputera
7) Pes 500g sesuai untuk hidangan 10-12 orang
8) Pes 1kg sesuai untuk hidangan 20-22 orang
Untuk pembelian pes boleh hubungi www.wasap.my/60133884012
![]() |
Pes 1kg & 500g |
Comments
Post a Comment